Email

thomas@bluenordix.com

Telefon

+45 70 60 10 10

Logo

Kold Kanvas – De 5 bedste tips

“Kold kanvas” refererer til en salgsmetode, hvor en sælger tager kontakt til potentielle kunder uden forudgående aftale eller kontakt. Dette er ofte gjort i form af uopfordrede opkald, dør-til-dør salg, eller e-mails til folk, som sælgeren ikke tidligere har haft kontakt med.

Målet med kold kanvas er at skabe interesse for et produkt eller en service og potentielt konvertere den uopfordrede kontakt til et salg. Metoden er udfordrende, da mange mennesker er skeptiske overfor uopfordret salgskontakt og ofte kan finde det påtrængende.

Det er vigtigt for dem, der udfører kold kanvas, at være forberedt på afvisninger og at kunne håndtere disse professionelt og respektfuldt. Effektiv kold kanvas kræver træning, tålmodighed og en god forståelse for det produkt eller den service, man forsøger at sælge.

Spring direkte til:

De 5 bedste tips til kold kanvas via telefon

Top 5 Tips til Kold Kanvas via Telefon
Image by Kevin Schneider from Pixabay

Her er top fem tips til, hvis du skal i gang med kold kanvas via telefon for første gang:

 1. Forberedelse: Inden du ringer, bør du have en klar forståelse af dit produkt eller din tjeneste, og hvordan det kan gavne den potentielle kunde. Forbered en kort og klar introduktion, der fanger modtagerens opmærksomhed inden for de første få sekunder. Husk også at undersøge den virksomhed eller person, du kontakter, for at gøre samtalen mere relevant for dem.

 2. Professionel tone: Start samtalen med en høflig og professionel tone. Præsenter dig selv, den virksomhed du repræsenterer, og formålet med opkaldet. Det er vigtigt at lyde selvsikker, men ikke arrogant.

 3. Aktiv lytning: Mens du har en plan for, hvad du vil sige, skal du også være forberedt på at lytte. Forstå modstand eller interesse fra den anden side af linjen, og vær klar til at besvare spørgsmål eller håndtere indvendinger.

 4. Håndtering af afvisninger: Vær forberedt på, at mange vil afvise dig eller ikke er interesserede. Tag det ikke personligt. Hvis en person siger “nej tak”, tak dem for deres tid og gå videre til den næste. Det er et talsspil, og jo flere opkald du laver, desto bedre bliver du til det.

 5. Opfølgning: Hvis nogen viser interesse, men ikke er klar til at tage en beslutning med det samme, sørg for at følge op. Planlæg en tid for et andet opkald, send dem yderligere information, eller hvad end de har behov for. Opfølgning kan ofte være nøglen til at lukke salget.

Husk, at praksis gør mester. Jo mere erfaring du får med kold kanvas, desto mere komfortabel og dygtig bliver du. Det kan være skræmmende i starten, men med tiden og med de rette strategier kan du opnå succes.

Mere om forberelses-delen

Forberedelse er nøglen til cold canvas
Image by StockSnap from Pixabay
 1. Forstå dit produkt eller tjeneste:
  • Detaljeret kendskab: Du bør kende alle aspekter af det, du sælger, ind og ud. Dette giver dig mulighed for at besvare spørgsmål, tackle indvendinger og fremhæve de vigtigste fordele.
  • Unique Selling Proposition (USP): Hvad gør dit produkt eller tjeneste unikt? Hvordan adskiller det sig fra konkurrenterne? At have en klar USP giver dig en fordel i din pitch.
 2. Research modtageren:
  • Virksomhedsinformation: Undersøg grundlæggende oplysninger om virksomheden, som branchen de er i, deres størrelse, og hvem deres kunder er.
  • Personalisering: Find ud af, hvem du taler med. Hvis du ved, hvem beslutningstageren er, kan du målrette din pitch til dem. LinkedIn kan være en god ressource til dette.
  • Tidligere interaktioner: Tjek om din virksomhed har haft tidligere interaktioner med den virksomhed eller person, du kontakter. Det kan være gennem tidligere salgsforsøg, konferencer eller andre forretningsbegivenheder.
 3. Klar introduktion:
  • Elevator pitch: Forbered en kort og præcis præsentation, der beskriver dit produkt/tjeneste og dets vigtigste fordele.
  • Åbningsspørgsmål: Start med et åbent spørgsmål, der engagerer modtageren og giver dem mulighed for at tale. For eksempel: “Er I på udkig efter måder at forbedre jeres kundeservice på?”
 4. Anticipér indvendinger:
  • Tænk på de mest almindelige grunde til, at folk siger nej til dit produkt eller tjeneste. Forbered svar, der adresserer disse indvendinger på en respektfuld og informativ måde.
 5. Klar til notater:
  • Hav noget parat til at tage notater under opkaldet. Dette vil hjælpe dig med at huske vigtige oplysninger om kundens behov, hvilket kan være nyttigt for opfølgende opkald eller møder.

Forberedelse er nøglen til at gøre kold kanvas mere effektiv. Jo bedre du forstår din potentielle kunde og dit eget produkt, desto større chance har du for at skabe en meningsfuld forbindelse og potentielt et salg.

Professionel tone under kold kanvas

Vær professionel ved kold canvas
Image by Pexels from Pixabay

Lad os tage et nærmere kig på det andet punkt, som drejer sig om at have en professionel tone under kold kanvas via telefon:

 1. Start positivt:
  • Begynd samtalen med en venlig hilsen, og præsenter dig selv tydeligt. Eksempel: “Hej, mit navn er [dit navn] fra [din virksomhed]. Må jeg tage et øjeblik af din tid?”
 2. Vær klar og koncis:
  • Hold dine sætninger korte og til punktet. Folk har ofte travlt, så det er vigtigt ikke at tage for meget af deres tid. Ved at være direkte viser du respekt for deres tid.
 3. Undgå “salgssprog”:
  • Selvom du forsøger at sælge noget, vil for mange salgsfremmende fraser eller et alt for aggressivt sprog ofte skubbe folk væk. Det er bedre at fokusere på at skabe en samtale og forbinde med personen i den anden ende af linjen.
 4. Moderer din stemme:
  • Vær opmærksom på dit tonefald, hastighed og volumen. En rolig og velmoduleret stemme kan være mere overbevisende end en høj og hurtig én. Lyd engageret, men ikke for ivrig.
 5. Brug navnet på den person, du taler med:
  • Dette skaber en personlig forbindelse og viser, at du respekterer dem. Men brug det med omtanke; for meget kan virke kunstigt.
 6. Undgå at afbryde:
  • Selv hvis du kender svaret på et spørgsmål, de stiller, eller har en løsning på en indvending, de bringer op, vent på, at de er færdige med at tale. Det viser respekt og tålmodighed.
 7. Vær forberedt på at afslutte samtalen høfligt:
  • Hvis personen tydeligt ikke er interesseret, eller hvis samtalen ikke går godt, skal du være klar til at takke dem for deres tid og afslutte opkaldet på en positiv og professionel måde.

At have en professionel tone handler ikke kun om at lyde korrekt; det handler om at skabe en tillidsfuld forbindelse med den person, du taler med. Dette er især vigtigt i kold kanvas, hvor den person, du kontakter, ikke kender dig eller dit produkt forud for opkaldet.

Aktiv lytning i kold kanvas

Når du ringer, skal du være fuldstændig til stede og fokusere. Lyt mere end du taler, da dette skaber tillid. Vær opmærksom på nuancer; folk giver ofte små hints om deres interesse eller mangel på samme. Hvis du er usikker på noget, så spørg. Dette viser, at du virkelig lytter. Efter at have stillet et spørgsmål, så vent lidt og giv dem tid til at tænke og svare.

Gentagelse

Når de siger noget vigtigt, kan det være godt at gentage det for at sikre, at du har forstået det rigtigt. Husk at tage notater undervejs; det vil hjælpe dig senere. Undgå distraktioner som baggrundsstøj eller multitasking og vær 100% i samtalen. Og sidst men ikke mindst, vis empati. Forsøg at forstå deres behov og vis, at du virkelig bekymrer dig. Med aktiv lytning kan du opbygge en stærk forbindelse, og forståelse kan føre til bedre salg. Simple trin kan gøre en stor forskel.

Håndtering af afvisninger

Når du ringer ud for kold kanvas, vil du støde på afvisninger. Det er en naturlig del af processen. Det vigtigste er ikke at tage det personligt. Husk, at mange faktorer kan påvirke en persons beslutning, og ofte har det intet at gøre med dig. Når nogen siger “nej tak”, så tag det med ro. Tak dem høfligt for deres tid. Vis forståelse, og vær parat til at gå videre til den næste person. Over tid vil du blive bedre til at håndtere afvisninger, og du vil måske endda lære noget fra dem. Det kan være fristende at forsøge at overbevise folk, men tving aldrig dit produkt eller din service på nogen. Respekt er nøglen. Med tålmodighed og forståelse vil du finde de kunder, der virkelig er interesserede i, hvad du tilbyder.

Opfølgning på kold kanvas

Opfølgning er ofte den afgørende faktor i kold kanvas. Efter et opkald, især hvis nogen har vist interesse, er det vigtigt at tage skridtet videre. Måske lovede du at sende mere information, eller du aftalte et nyt opkald. Hold disse løfter. Send en kort e-mail med tak for samtalen og vedlæg den nødvendige information. Planlæg opfølgende opkald, hvis det blev aftalt. Over tid kan opfølgning omdanne en tøvende kunde til en loyal en. Mennesker værdsætter opmærksomhed og professionalisme, og en god opfølgning viser begge dele.

Kold kanvas er en kunst der kræver forberedelse

Det kræver forberedelse, den rette tone, evnen til at lytte, håndtere afvisninger og vigtigheden af opfølgning. Med disse trin i tankerne, ved konstant at forfine din teknik og Blue Nordix i værktøjskassen, kan du gøre kold kanvas til en effektiv metode til at vækste for din virksomhed.

Kontakt os i dag på 70601010 og lad os hjælpe dig godt i gang!