Email

thomas@bluenordix.com

Telefon

+45 70 60 10 10

Logo

Telemarketingsystemernes historie

Telemarketingsystemernes Evolution i Danmark: Fra Opkald til Algoritmer

 

Når man tænker på teknologiens hurtige udvikling i det moderne Danmark, kan det være nemt at overse telemarketingsystemernes fascinerende rejse. Gennem 30 års tjeneste i denne niche har jeg været vidne til – og en aktiv deltager i – revolutionerende skift.

 

Fra Simple Systemer til Automatiserede Dialere:

Mit første job for næsten 30 årtier siden var at sælge annoncer over telefonen. Vores eneste redskab var en printet liste med potentielle numre, en kuglepen og en kirktelefon. Vi ringede op, noterede udfaldene – enten “nej” eller “ring igen” (med dato og tid). Hvis vi fik et salg, udfyldte vi en ordreseddel og placerede den i et dueslag, hvor den senere blev behandlet.

I de efterfølgende år af min karriere startede jeg TDC’s første interne B2C callcenter. Med et beskedent team på syv sælgere, anvendte vi systemet “CDM CRM”, som vi delte med TDC Erhverv. Som følge af vores succes voksede afdelingen hurtigt. Denne vækst førte til yderligere investering i CDM CRM på over en halv million kroner.

 

Nye Spillere og Innovationer:

I 2004 blev jeg selvstændig med eget callcenter. Her blev jeg introduceret for Bo Lund’s nyskabende CRM-system, Navigator, fra Bering IT. Omkring samme tidspunkt opstod der flere mindre initiativer til telemarketingsystemer. Blandt disse var Phonepilot, der blev udviklet af en studerende i samarbejde med et stort dansk callcenter, og Bashcom, som senere blev opkøbt af BlueNordix.

Senere kom Leaddesk fra Finnland men bed sig aldrig rigtig fast i Danmark, og eksistere udelukkende hos et par callcentre.

 

Da Actimizer kom frem, ændrede landskabet sig drastisk. Med dets automatiserede opkaldsfunktion blev det hurtigt en game-changer.

Næsten parallelt blev jeg partner i Ivocall, som blev kendt som den mest innovative telemarketingssystem på det tidspunkt. Dens månedlige abonnementsmodel blev hurtigt en branchestandard. Ivocall og Actimizer var de to førende aktører, og i 2018 fusionerede de og blev til ‘Herobase’. Denne fusion cementerede deres position ikke kun i Danmark, men også i Norden.

 

Konkurrence, Konsolidering og Opkøb:

Som det er tilfældet i enhver industri, oplevede telemarketing både konkurrence og konsolidering. ‘Adversus’, der oprindeligt var en outsider, fandt sin niche og voksede støt i skyggen af Actimizer og Ivocall’s fusion.

 

Udsyn mod Fremtiden:

Med udviklingen af LeoCall og genoplivningen af den gennem BlueNordix ser jeg et nyt spændende kapitel udfolde sig i Danmarks telemarketinghistorie. Mens vi står ved begyndelsen til en ny tidsalder, ser jeg tilbage på denne rejse med både nostalgi og forventning. Denne branche har undervist mig, udfordret mig og konstant overrasket mig. Med den konstante teknologiske udvikling er én ting sikker: Telemarketingsystemernes saga i Danmark er langt fra forbi.