Email

thomas@bluenordix.com

Telefon

+45 70 60 10 10

Logo

Jeg arbejder med telefonsalg!

Jeg arbejder med telefonsalg!

Posted by BlueNordix

Jeg arbejder med telefonsalg, og har gjort det hel min karriere samtidig har jeg prøvet at forklare mig selv og andre at det ikke var telefonsalg, men pakket det ind i alt muligt andet, som at jeg arbejdede for TDC med ISDN (nej jeg var chef for en afdeling af telesælgere der ringede til mere end 1000 privatpersoner mellem 16-20.30 hver aften for at sælge ISDN)

Eller da jeg selv solgte annoncer i en timemanager til skoleledere var jeg jo ikke telefonsælger, men annoncekonsulent.

Jo jeg var, jeg er telefonsælger!

Hvorfor fortæller vi ikke stolt at ”jeg er telefonsælgere” der hver aften hjælper 4-5 familier med at få hurtigere internet og en mere fleksibel telefoniløsning (Da ISDN var et hit) ??

Det gør vi/jeg ikke fordi telesælgere er en udskældt race, som alle kan blive enige om at skælde ud på, og ingen har lyst til at være dem de andre ikke kan lide

Der et par grunde til at telesælgeren er udskældt, det har jeg skrevet en artikel om

I virkeligheden er det en umulig, men vigtig opgave:

  • vigtig for det selskab der får en direkte kontakt og adgang til sine kunder, en høj konverteringsrate på de potentielle leads
  • Vigtigt for den kunde der nu kan dele internet og telefoni (som ISDN som eneste løsning kunne i 1998)
  • Vigtig for det unge menneske der (ofte) har sit første job i et callcenter og lære både reglerne på en arbejdsplads, men også den unike gave at kunne tale med fremmede mennesker.

Hvor går det så galt:

Fordi der som i alle andre brancher findes der dygtigt og kompetente medarbejderes, men også nogle der ikke er. I telesalg træder de mindre dygtige tydeligere frem fordi vi ”kommer ind i folks stuer” og bevæger os på kanten af deres intime rum. Evner man ikke at behandle den del med respekt ydmyghed og samtidig nærvær skaber vi en dårlig introduktion og derved en dårlig oplevelse, når man samtidig ”besøger” 100 personer på en aften, alle med forskellige ståsted når vi ”træder ind i røret” er det næsten uundgåeligt at der sker smuttere. Prøv at forestil dig at du skulle indgå en meningsfuld dialog med 100 personer på gaden og de alle skulle ende med en positiv oplevelse for begge parter?

Hvor går det så galt:

Tjo der er flere kilder til at Telefonsalg har fået et dårligt ry 3 af hovedårsagerne skal findes i

For dårlig træning af telefonsælgere og mellemledere.
Manglende eller for ringe segmentering af de emner der ringes på.
afregningsformen overfor de eksterne callcentre der ringer på vegne af et teleselskab eller energiselskab
Jeg er telesælger og har kæmpestor respekt for dem der hver dag ”besøger” et hav af kunder med det formål at skabe en god oplevelse i den anden ende.

Vær stolte af jer selv!