Email

thomas@bluenordix.com

Telefon

+45 70 60 10 10

Logo

Invitere vi til medarbejderflugt i telemarketingorganisationerne?

Invitere vi til medarbejderflugt?

Posted by BlueNordix

Man siger en telemarketingmedarbejder er et ungt menneske der har sit første job, og som kun har jobbet i få år, nogle gange kun måneder.

Sådan er det for rigtig mange callcentre, specielt eksterne  centre har lave medarbejderfastholdelse, hvilket er et stort problem for dem, og for branchen i særdeleshed, fordi hver gang med en medarbejder forlader sin stilling, forsvinder viden og optrænede kompetencer ud sammen med vedkommende ud af døren.

At det er ”nemt” at få et telemarketingjob, og at man ikke behøver nogen uddannelse støtter selvfølgelig denne tendens, men en anden væsentlig faktor er vores selvforståelse. Vi indretter vores rekruttering, medarbejdertræning, sågar fastholdelsesprogrammer til at medarbejerne stopper inden for et år,  og derved signalere og understøtter vi selv den lave levetid.

At vi rekruttere i stor hold. Uddanne massivt i starten, men jo længere medarbejderen har været ansat bliver der mindre og mindre uddannelse,

At vi ofte rekruttere giver et signal af at der kommer mange nye, og at det ikke er en ”rigtig” arbejdsplads. Og at vi italesætter og har medarbejderfastholdelse som et tema gør at det bliver selvopfyldende.

Jamen hvad gør vi så……….

Starter med at kommunikere og arbejde med dit callcenter som en arbejdsplads, træk en smule af tempoet ud, og skab gode rammer for at det kan blive en arbejdsplads.

Bla. Ved at drosle ned på de hurtige konkurrencer, men lav i stedet bonus ordninger og overskudsdeling

Ansæt kun sjældent, men lav i stedet et stærkt kompetenceprogram der sikre at medarbejderne bliver dygtigere og dygtigere. Men vær bevidst om at de igennem uddannelse opnår et stadie hvor de er mere kompetente end de selv tror, det kan føre til opsigelse fordi de ikke oplevere nogen udvikling, men at de hele tiden er bagud.

Lave frokost og pensionsordninger, der signalere at du satser på dem, på den lange bane.

Det er ikke nemt, specielt ikke når der pludselig er  nogen på ferie, nogen er syge og men gevinsten ligger i det lange seje træk.